A Harley-Davidson nemzetközi motoros és zenei fesztivállal, valamint színes szórakoztató programokkal ünnepel" />
on 2023. 06. 28. 17:12

A Harley-Davidson nemzetközi motoros és zenei fesztivállal, valamint színes szórakoztató programokkal ünnepelte fennállása 120. évfordulóját Budapesten. 


- A fesztivál négy napja során több, mint 50 országból, több mint 100.000 látogató volt kíváncsi a rendezvényre. 

- Ötvennél is több banda játszott öt színpadon, négy estén át, igazán komoly nemzetközi sztárok is felléptek a szépszámú közönség előtt.

- A vendégek között volt Jochen Zeitz, a Harley-Davidson elnök-vezérigazgatója, Karen Davidson és Bill Davidson, William A. Davidson, a brand egyik alapítójának negyedik generációs leszármazottjai. 

- A parádén több mint 7.000 motoros gurult végig Budapest belvárosán a helyi érdeklődők tömege előtt. 



BUDAPEST, 2023. június 27.: Néhány napja ért véget a 120 éves Harley-Davidson® jubileumi fesztiválja a budapesti Puskás Aréna Parkban, Magyarország nemzeti stadionjának parkjában. A június 22-25. között megtartott fesztivál a park teljes egészét elfoglalta: látványosságok és programok széles választékát kínálva a közönségnek, míg a BOK-csarnokban régi és új Harley-Davidsonokat állítottak ki – bemutatva az ikonikus márka legnagyszerűbb alkotásait. A Harley-Davidson Expo fénypontja volt a vadonatúj 2023-as CVO motorok, a CVO Road Glide és a CVO Street Glide első európai bemutatkozása, a két új motort mindössze két héttel a fesztivál előtt dobta piacra a társaság. 


A motorozás szerelmesei több mint 70 Harley-Davidsont tesztelhettek a Puskás Aréna Parkban, emellett szerepelt a lehetőségek között egy kétórás Pan America élménymotorozás is, amely során az érdeklődők közúti és off-road motorozáson vehettek részt, hogy próbára tehessék a motor képességeit. 


Szerte a világból érkeztek motorosok és Harley-Davidson rajongók – sokan közülük átutazták egész Európát, de jöttek az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Dél-Afrikából és Szingapúrból is. A vendégeknek csaknem 300 kilométernyi túralehetőséggel kedveztek a helyi szervezők, Budapesten kívül elvitték őket Magyarország legikonikusabb helyszíneire, hogy a lehető legjobban megismertessék velük ezt a gyönyörű országot.  


A külföldi vendégeket és a budapestieket, illetve a magyarokat is szórakozási lehetőségek széles tárházával várták a szervezők: öt színpadon több mint 50 zenekar játszott, olyan nemzetközi szinten is ismert előadók, mint az ausztrál Airbourne és Wolfmother, az amerikai Larkin Poe, a közönségkedvenc német The Picture Books, a brit rockbanda, a The Darkness, és a Glenn Hughes Performing Classic Deep Purple, amely a vasárnapi záróesten varázsolt igazi showt a színpadra. Magyar együttesek is voltak a zenei palettán, fellépett többek között két ikonikus banda, az EDDA Művek és a Pokolgép. 


A VIP-vendégek között volt Jochen Zeitz, a Harley-Davidson elnök-vezérigazgatója, aki egy különleges nyereményjáték sorsolásán segédkezett Karen Davidsonnak és Bill Davidsonnak, akik a vállalat társalapítójának, William A. Davidsonnak a negyedik generációs leszármazottjai, amelynek során egy limitált kiadású, a 120 éves évfordulóra készült Harley-Davidson Heritage Classic motort vehetett át a brit győztes.


Számos egyedi építésű motort állítottak ki több helyszínen is a fesztivál területén, míg pénteken bárki benevezhetett a Metzeler gumigyártó által támogatott custom bike show-ra, amelyre nyolc országból, több mint 80 motort szállítottak Budapeste. A végső győztes az olasz Marco Sonnino lett.


A társaság örömmel jelentette be a jövő évi 30. H.O.G. Rally helyszínét is, amelyre bárki nevezhet, és amelyre 2024. június 6-9. között kerül sor az olaszországi Senigallában. A csodálatos vidék kevesebb mint két órára van Bolognától, reneszánsz építészetéről, lenyűgöző partjairól és kanyargós hegyi útjairól híres, tökéletes helyszín egy 2024-es túrához. 


Kolja Rebstock, a Harley-Davidson EMEA régiós alelnöke elmondta: „Elképesztő fesztivál volt, amely kiválóan mutatta be a Harley-Davidsont, mint vonzó márkát és életstílust, amely messze túlmutat a motorokon. A Harley-Davidson EMEA nevében szeretnék köszönetet mondani a magyar eseményt szervező Sportmarketing Ügynökségnek, Budapest városának, és természetesen a helyi embereknek, akik örömmel fogadták a motorokat, a zenét és szórakozást is kínáló fesztivált, valamint a világ minden tájáról ideérkező motorosokat. A következő nagyszabású eseményünkre Ausztriában kerül sor szeptember 5-10. között, amelyre várjuk a motorosokat, hogy megünnepeljük az Európai Motoros Hét 25. évfordulóját.” 


A Harley-Davidsonról 

A Harley-Davidson, Inc. a Harley-Davidson Motor Company és a Harley-Davidson Financial Services anyavállalata. Víziónk: tovább építjük a legendánkat és vezetjük az iparágat, innováció, evolúció és érzelem. Küldetésünk: Nem csak gépeket építünk, az időtlen kalandot hajszoljuk. Szabadság a léleknek. A Harley-Davidson 1903 óta meghatározza a motoros kultúrát az élre törő, jellegzetes és testre szabható motorjainak széles választékával, valamint motoros élményeivel és kivételes motoros kiegészítőivel, felszereléseivel és ruházataival. A Harley-Davidson Financial Services pénzügyi, biztosítási és más programokkal segíti a Harley-Davidson motorosokat az utakon. További információk a www.harley-davidson.com oldalon. 

Szerkesztők: A Harley-Davidson motorokkal és termékekkel kapcsolatos bővebb információkért látogass el a cég honlapjára: h-dmediakit.com

Sajtókapcsolat:

Tóth Anita


HD120 fotók (letölthető képek)



Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozását nem sikerült rögzíteni. Kérjük, próbálja meg újra.
Ön sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Iratkozz fel a Harley-Davidson Europe hírlevelére

Iratkozz fel itt, hogy megkapd a Harley-Davidson legfrissebb híreit a termékekről, eseményekről és egyéb bejelentésekről.