on 2023. 06. 09. 10:00

A magyarországi Chapterek (is) teljes mellszélességgel készülnek a 120 éves Harley-Davidson európai fesztiváljára, amelyet a Puskás Aréna Parkban tartanak június 22-25-én. Buza Sándor, a Budapest Chapter elnöke alig várja, hogy több tízezer motoros lepje el a fővárosunkat. 


Mit jelent a magyarországi Chapterek számára, hogy Budapesten tartják a 120 éves Harley-Davidson európai fesztiválját? 

Benne van a zabszem a hátsónkban, mert nagyon nagy felelősség és hatalmas munka ez. Olyan esemény ez, ami soha nem volt itt, és valószínűleg nem is lesz a mi életünkben, úgyhogy ki akarunk tenni magunkért. Ez azt jelenti, hogy a három nagy Chapter, a Four Rivers, a South Hungary és a Budapest hosszú hónapok óta azon dolgozik, hogy ez az esemény világraszóló legyen. 

Mitől lesz az? 

Egyrészt a motorosoktól, másrészt tőlünk, harmadrészt ez az első alkalom, hogy ilyen nagy ünnepséget Magyarországra hoznak, úgyhogy aki harley-sként eddig nem tudta, hol van Budapest, az most tudni fogja. És tényleg a világ minden tájáról érkeznek: Malajziából, Amerikából, Dél-Afrikából, de még Japánból is kaptunk jelentkezéseket. Mert mindenki úgy érzi, ebből nem maradhat ki. 

Azt hiszem, Budapest méltó, impozáns hátteret nyújt majd ennek a rendezvénynek. 

Ennél szebbet el sem tudtunk volna képzelni. Amikor gondolkodtunk, hogyan díszítsük fel a HOG Lounge-ot, egyértelmű volt, hogy Budapest képeivel, hiszen itt vagyunk, és nagyon várjuk, hogy vendégül láthassuk ezt a színes karavánt. 


A programok közül melyikből veszitek ki a részeteket? 

A mi feladatunk a vezetett túrák megszervezése, ez azt jelenti, hogy a jelentkezőket kis csapatokban elvisszük túrázni hazánk legszebb pontjaira: a Börzsönybe, a Mátrába, a Balaton-felvidékre, Bugacra, és kicsit beleharapunk az Alföldbe is. Négyszer hét, vagyis huszonnyolc túráról beszélünk, úgyhogy nem fogunk unatkozni. Mi koordináljuk ezen kívül a flag-parádét is, kiosztjuk a nemzetek zászlaját és a Chapter-zászlókat az érintetteknek. Ezen kívül a HOG Lounge-ban minden nap ezer literes, hatalmas üstben rotyog majd a gulyás, hogy mindenki belekóstolhasson a magyar ízvilágba, de persze adunk mellé jó magyar sört és bort is. Nálunk mindenki megpihenhet és begyűjtheti az infókat másnapra. 

Lesz időtök élvezni is a rendezvényt? 

Azt nem hiszem, hiszen lassan betelik a táblázat, amelyben az szerepel, hogy ki mit csinál a négy nap alatt, és úgy látom, mind a százharminc embernek megvan a feladata. Persze nyilván magával ragad majd minket az esemény hangulata, de az utolsó este lesz az, amelyen tényleg fújhatunk egyet. 

Személy szerint melyik napot várod a legjobban? 

Nagyon fontos és látványos eleme lesz a fesztiválnak a motoros felvonulás: ismerem az útvonalat, Budapest legszebb részein vezet majd végig: hidakon, az alagúton, a rakpartokon, úgyhogy nagyon látványosnak ígérkezik. Nyilván sokan próbálnak majd becsatlakozni, hiszen minden ilyen rendezvény erről szól – az biztos, hogy látványos lesz. De mind a négy nap különleges lesz – elképzelni is izgalmas, milyen lesz, amikor több tízezer motor dübörög majd végig Budapest utcáin. 



Tóth Anita

Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozását nem sikerült rögzíteni. Kérjük, próbálja meg újra.
Ön sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Iratkozz fel a Harley-Davidson Europe hírlevelére

Iratkozz fel itt, hogy megkapd a Harley-Davidson legfrissebb híreit a termékekről, eseményekről és egyéb bejelentésekről.