on 2023. 05. 31. 08:40

1971-ben a Táncdalfesztiválon ismerte meg az ország Delhusa Gjont, és azóta töretlen a népszerűsége, most is országos koncertkörútja közepén tart. Amikor pedig kedve támad egy kis kikapcsolódáshoz, nyeregbe pattan. Harley-Davidsonján éppúgy otthonosan érzi magát, mint lóháton.


Mióta tart ez a nagy szerelem a motorok iránt?

Több mint harminc éve. Korábban öttusáztam, vízilabdáztam, szörföztem, utána jött csak a motorozás. Megtetszett az a szabadságérzés, amit akkor tapasztaltam, amikor felültem rá.


Na és miért pont Harley-Davidson?

Gyorsan rájöttem, hogy az enduro és crossmotorozás nem az én világom. Arra vágytam inkább, hogy két keréken csavaroghassam be a világot. Ehhez pedig a Harley-Davidson tökéletes választásnak bizonyult, hiszen igazán tekintélyt parancsoló vas, amelynek kellően férfias a hangja, a rezgése, az egész felépítése. 

Sokan adnak nevet a járművüknek, mivel szerintük lelke van. Te is elnevezed az épp aktuális motorodat?

Minden motorom kapott nevet, attól függően, ránézésre mi jutott róla elsőre eszembe. Aztán a legjobb szakemberekkel megvalósítottuk a látomásomat. Így mindig nagyon egyedi lett a külsejük.

Volt kedvenced közöttük?

Több is, de talán az egyik leglátványosabb a Greenpeace elnevezésű uretán zöld színű Harleym volt, amire Szigeti Edit Kaliforniában élő festőművész 102 kihalt madárfajt festett fel. Ezzel próbáltam felhívni a figyelmet arra, hogy a környezetünk pusztítása milyen visszafordíthatatlan károkat okoz. 

Szakmai zsűrinek is megmutattad valamelyik egyedi motorodat?

A franciáktól és az osztrákoktól is kaptam díjat motoros szépségversenyen, itthon pedig a Devils Motor Show-n lettem kategóriagyőztes. Utóbbinál például egy hétméteres piton bőrét kasíroztuk föl a tankra, a feliratot pedig fémszállal varrattam rá. Tényleg nagyon jól mutatott.


Mégis volt szíved megválni ezektől a remekművektől?

Sokszor egyszerűen elkönyörögték a motorom tankját és sárvédőjét, de így legalább mindig új ötleteket valósíthattam meg. A mostani 2002-es Twin Cam Softailem is különleges, szinte minden át lett rajta építve. Leginkább a 20-as évek Amerikáját idézi, a króm részeket vörösrézre cseréltük, a kormány hosszított és eltűntek róla a kábelek, hogy csak a leglényegesebbeket említsem.

A világcsavargás során melyik volt a legemlékezetesebb motoros kalandod?

Régen mindig egy jó barátommal motoroztam, és a legnagyobb vállalásunk az Északi-fok volt, nem győztünk út közben meleg holmit beszerezni. De Isztambul, Saint-Tropez vagy Leningrád, a mai Szentpétervár is jó nagy túra volt. 


Most viszont nem kell messzire gurulni, hiszen június 22. és 25. között Budapesten ünnepli a Harley-Davidson a 120. születésnapját. 

Tervezzük a párommal, Fannival, hogy kilátogatunk a fesztiválra. Szerencsére osztozik a motorok iránti rajongásomban, mint ahogy én is odavagyok a lovakért, ami inkább az ő terepe, hiszen lovasedző.

Zenészként készülsz idén valami nagy dobásra?

Egész évben járom az országot és élő koncerteket adok, majd szeptember 16-án a fővárosban, a Lánchíd Fesztiválon lesz a jubileumi fellépésem a legnagyobb slágereimmel.



Csanálosi Beáta

Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozását nem sikerült rögzíteni. Kérjük, próbálja meg újra.
Ön sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Iratkozz fel a Harley-Davidson Europe hírlevelére

Iratkozz fel itt, hogy megkapd a Harley-Davidson legfrissebb híreit a termékekről, eseményekről és egyéb bejelentésekről.