on 2023. 03. 16. 10:11

A 120 éves Harley-Davidson budapesti jubileumi fesztiváljának szervezői nyolc olyan túrát álmodtak meg, amelynek útvonalát követve a résztvevők bebarangolhatják Magyarország legszebb és legizgalmasabb tájait. A nyolc túra közül három vezetett, a további öt pedig letölthető GPS-re, applikációra, és a Harley-térképre is. 

A 229 kilométeres Cserhát túráról elkészült a videó (a többivel is hamarosan jövünk), amely kedvet csinál a fesztivál látogatóinak a részvételhez. 

A túra első állomása a Budapesttől 25 kilométerre lévő Veresegyház, itt található Közép-Európa egyetlen medveotthona, ahol farkasok, hiúzok, sőt oroszlánok is élnek. Kevés hely van a világon, ahol a látogatók etethetik a medvéket, de itt erre is van lehetőség!

A medvéktől elbúcsúzva a karaván Észak felé halad tovább, egyészen a magyar-szlovák határig – békésen hullámzó tájon és hangulatos településeken keresztül. Út közben jó néhány lehetőség nyílik majd megállni, beülni egy-egy hangulatos fogadóba és megkóstolni a magyar konyha remekeit. 

A Harley-Davidsonok szerelmesei ezután meglátogatják Balassagyarmatot, ezt a tipikus magyar kisvárost, és annak festői, barokk belvárosát, majd pedig Szécsényt, ahol egy másik barokk remekművet, a Forgách-kastélyt csodálhatják meg. 

Délnek fordulva célba veszik Magyarország egyik leghíresebb látványosságát, Hollókőt – ezt a XVII. századi települést, amely a népi építészet páratlan példája, és 1987 óta az Unesco világörökség része. A falu fölött magasodik a XIII. században épült Hollókői vár, ahonnan csodás panoráma nyílik a környékre. A települést elhagyva lassan búcsút vesz a karaván a barátságos Cserháttól, és visszaindul Budapestre. 


Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozását nem sikerült rögzíteni. Kérjük, próbálja meg újra.
Ön sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Iratkozz fel a Harley-Davidson Europe hírlevelére

Iratkozz fel itt, hogy megkapd a Harley-Davidson legfrissebb híreit a termékekről, eseményekről és egyéb bejelentésekről.