on 2022. 09. 02. 11:00

A Harley-Davidson további részleteket árult el a 2023-as, európai 120. évfordulós fesztiváljától, amelyet Budapesten tartanak meg 2023. június 22. és 25. között. Ez az esemény szenzációs előfutára lesz az hazai fesztiválnak, amelyre a márka szülővárosában, vagyis Milwaukee-ban (Wisconsin, USA) kerül sor július 13. és 16. között. 

Budapest mágnesként vonzza a Harley-Davidson rajongókat, és rengeteg érdekességet tartogat a résztvevők számára, a Harley-Davidson Expón az érdeklődők megtekinthetik a legújabb modelleket, a Custom Bike Show-n a saját ízlésükre „szabhatják” a motorkerékpárjukat, és persze nem szabad megfeledkezni a motoros felvonulásról, amelyen ezrek hajtanak végig Budapest ikonikus helyszínein, egyedülálló élményt szerezve a motorosoknak és egyedülálló látványosságot biztosítva a magyar motorrajongóknak. 

Az online jegyértékesítés a mai nappal elkezdődött, az elővételben foglalókat vonzó early bird csomagok várják, a Harley tulajdonosok klubjának (H.O.G.) tagjai pedig természetesen kedvezményt kapnak az árakból. A belépők iránt várhatóan hatalmas lesz a kereslet, mivel a legendás márka rajongói Európából és a tengerentúlról is összegyűlnek, hogy együtt ünnepeljenek. 

Az esemény központja a Puskás Aréna Parkban lesz, vagyis Budapest szívében, ahol a magyar labdarúgó-válogatott játssza a mérkőzéseit, és persze nagy koncertek és egyéb nemzetközi rendezvények is zajlanak. A 120. jubileumi fesztivál is itt, vagyis az Aréna Park területén zajlik majd – kihasználva a stadion körüli sugárutat, a környező külső és belső létesítményeket. Különleges helyszín lesz ez egy különleges, történelmi ünnepséghez, amelyen a résztvevők több mint 50 zenekar fellépését élvezhetik, négy színpadon, akár naponta 12 órán keresztül – pénteken és szombaton pedig egy-egy nemzetközi sztárfellépő is érkezik, akik kilétére csak közvetlenül a rendezvény előtt derül fény. Az esemény további fénypontjai közé tartoznak a kaszkadőrbemutatók, a családi szórakoztató park, a klasszikus autók bemutatója, a vidámpark, és még sok más attrakció. 

Kolja Rebstock, a Harley-Davidson európai, közel-keleti és afrikai alelnöke elmondta: „El vagyok ragadtatva a 120. jubileumi fesztiválunkban rejlő lehetőségektől a gyönyörű Budapesten. Az, hogy ilyen központi helyen zajlik majd az esemény, nemcsak Budapesten és Magyarországon, hanem egész Európában hatalmas közönség számára teszi elérhetővé a fesztivált és a márkánkat. Alig várom, hogy a Harley-Davidson motorosokat, a Harley Owner Group tagjait és a széles motoros közösséget, valamint a látogatókat üdvözölhessük az eseményen.”

Szalay Balázs, a szervező Sportmarketing Ügynökség igazgatója elmondta: „Hatalmas büszkeség, hogy sikerült elnyerni a Harley-Davidson 120 éves világtalálkozójának megszervezését, főleg, mivel jó néhány európai nagyváros pályázott rá. Húszezer motorost várunk Budapestre, magára az eseményre pedig ötvenezer látogatót naponta – akik számára rengeteg aktivitást szervezünk. A Harley-Davidson család tagjai kilenc különböző túrán vehetnek részt – közülük kettő földutakon zajlik a túramotorok kedvelői számára –, amelyek során a motorosok megismerhetik Magyarország legszebb tájait, de szervezünk számukra sétahajózást a Dunán, buszos városnézést és éjszakai fürdőzést Budapest legszebb gyógyfürdőiben. Ami a látogatókat illeti, ezen az eseményen mindenki megtalálja majd a szórakozását. Négy színpadon, több mint ötven zenekar lép fel a négy nap alatt, nyolcvan foodtruck és húsz étterem gondoskodik a gasztronómiai élményről, és több mint negyven motoros attrakcióval készülünk a kaszkadőrshow-tól az FMX-en és a triálon keresztül a halálgömbig, halálhordóig, vagy éppen a PanAm trackig. Lesz gyerekpark, ahol ringlispíl, körhinta és dodzsem várja a kicsiket, míg a nagyobbak az adrenalin-parkban szórakozhatnak. 

Lesz Harley-Davidson divatbemutató régi és mai ruhákkal, és megszervezzük a hatvanas-hetvenes évek divatbemutatóját is. Bármelyik nap is érkezzenek a nézők nem fognak unatkozni, vasárnapra pedig kedvezményes családi jegyet bocsátottunk ki annak érdekében, hogy tényleg mindenki bejusson a rendezvényre, akit egy kicsit is vonz a Harley-Davidson érzés.”

Subscribe to our newsletter

Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.

Subscribe to Harley-Davidson Europe newsletter

Sign up here to get the latest news about products, events and other announcements from Harley-Davidson.