Balaton-felvidéki túra

Balaton Highlands Tour

A túra hossza: 351 km 

Fő látványosságok: Balatoni borvidék, Tihany, Fülei szoborpark, Bencehegyi kilátó, Balaton, Velencei-tó

A 351 kilométeres Balaton-felvidék-túrán a fővárosból Velence felé vesszük az irányt. Kitérőt teszünk a város központjától 5 kilométerre található Bence-hegyi kilátóhoz, amelyről nemcsak az egész Velencei-tavat, hanem távolabb a Budai-hegységet és a Vértest is megcsodálhatjuk. 

Következő állomásunk Fejér vármegye székhelye, Székesfehérvár. Az egyik leggazdagabb múltú magyar város, a középkori Magyar Királyság egyik fővárosa volt, királyi székhely és koronázóváros. Barokk stílusú óvárosában számos műemlék található, de élénk sport- és kulturális élete miatt is kedvelt célpont.

A várost elhagyva Nádasladány következik, ahol a historizmus korának egyik legszebb magyar kastélya, a tornyos, csipkés, sokkéményes Nádasdy-kastély áll, közel 20 hektáros angolparkkal körülvéve. 

Legközelebb a Fülei Szoborparknál állunk meg, ahol a falu széli fás terület mesevilágot takar. Tündér, sárkány, boszorkány, manó bújik meg a fák között a láncfűrészes fafaragók keze nyomán. 

A Balaton északi partján haladunk tovább és a Balaton-felvidék szőlőtermesztés szempontjából fontos területeit járjuk be, útba ejtve olyan barátságos kis településeket is, mint Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend, amelyek nyaranta a Művészetek Völgye Fesztiválnak adnak otthont. 

Útba ejtjük Balatonfüredet, az északi part fővárosát, amely népszerűségét a tó közelsége mellett elsősorban a pezsgő vitorláséletének, 19. századi villáinak, remek éttermeinek, cukrászdáinak, és a környék kiváló borainak is köszönheti. 

A Tihanyi-félszigetre érve megcsodáljuk az I. András király alapította Tihanyi Bencés Apátságot, a magyar barokk gyöngyszemét, majd Szántódra kompozunk, hogy a déli parton folytatva a túrát Balatonvilágoson a Panoráma-kilátót vegyük célba. A Balaton egyik legszebb pontját „aligai magaspartként” is ismerik, ahonnan az egész tóra, a keleti medencére és a Bakony hegyeire látunk rá. 

Utunk végén a Velencei-tó mellett motorozva érünk vissza a fővárosba. 

Túráink csütörtökön, pénteken és vasárnap indulnak; szombaton viszont nem, a felvonulás miatt.

Foglald le a túrán való részvételi helyed a H-D alkalmazásban vagy közvetlenül itt: https://harley-davidson.probefahrtenbutler.com/campaign/7?language=en 

Kérjük, vedd figyelembe, hogy vezetett túráink különböző helyszínekről indulnak, kérjük, fokozottan figyelj az indulási időpontokra.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy ez a túra a H-D budapesti márkakereskedéséből indul, amely kb. 30 percre található a fesztivál helyszínétől, kérjük, a tervezés során vedd figyelembe ezt a menetidőt is.

A cím a következő: 

H-D Budapest

Neszmélyi köz 3

1112 Budapest 

W3W hely: https://w3w.co/port.field.present 

A túra naponta 09:30-kor indul 

Töltsd le a túra útvonalát:

https://maps.harley-davidson.com/share/rides/4Bv0sXhd_


Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozását nem sikerült rögzíteni. Kérjük, próbálja meg újra.
Ön sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Iratkozz fel a Harley-Davidson Europe hírlevelére

Iratkozz fel itt, hogy megkapd a Harley-Davidson legfrissebb híreit a termékekről, eseményekről és egyéb bejelentésekről.