Vértes túra

Vértes Tour

A túra hossza: 207 km 

Fő látványosságok: Csókakői vár, Velencei-tó, Pancho Aréna

A 207 kilométeres Vértes-túrán Biatorbágy felé hagyjuk el a fővárost, ahol Magyarország egyetlen páros vasúti völgyhídjára vetünk egy pillantást. Majd a horgászparadicsomnak számító Biai-tó mellett elhaladva Etyek felé gurulunk, ahol a Meseerdő mellett vezet el az utunk. Itt erdei pihenőhelyek, tanösvények csábítják a látogatókat. A lombkorona szintjén épült pavilonból lenézve pedig gyönyörű látvány tárul a zsámbéki medencére, de közelebbre tekintve az erdei tó tündérrózsái és apró szökőkútjai is elvarázsolnak. 

Az első állomásunk a felcsúti Pancho Aréna, amely a Puskás Akadémia FC 2014-ben elkészült futballstadionja. A Pancho elnevezés Puskás Ferenc keresztnevének spanyol változata, ugyanis a legendás labdarúgót így becézték Spanyolországban. 

Utunkat a Vértesi Tájvédelmi Körzet felé folytatjuk, amely a Vértes-hegység természeti értékeit őrzi. A hegység legnevezetesebb műemlékei a várak és várromok, amelyek közül a Csókakő várához teszünk kitérőt. A vár a 13. században a Csóka-hegy oldalában, 479 méter magasan, egy sziklaplatón épült, így már messziről szembe tűnik. Mára újra teljes pompájában látható, ugyanis a Nemzeti Várprogram keretében felújították. 

A következő megállónk Iszkaszentgyörgyön az Amadé-Bajzáth–Pappenheim-kastély, amelyben a barokktól a 20. századi neobarokkig szinte minden stílusjegy fellelhető. Az épületet körülölelő teraszos kialakítású park egyedülállónak számít, és rengeteg növénykülönlegességet rejt. 

Visszafelé utunkon a Velencei-tó partján csodáljuk meg a panorámát. Utolsó állomásunk Martonvásáron a Brunszvik-kastély, ahol a híres zeneszerző, Beethoven is többször megfordult, mint a Brunszvik-lányok zongoratanára. 

A várost elhagyva végül bemotorozunk Budapestre.


Túráink csütörtökön, pénteken és vasárnap indulnak; szombaton viszont nem, a felvonulás miatt.

Foglald le a túrán való részvételi helyed a H-D alkalmazásban vagy közvetlenül itt: https://harley-davidson.probefahrtenbutler.com/campaign/7?language=en

Kérjük, vedd figyelembe, hogy vezetett túráink különböző helyszínekről indulnak, kérjük, fokozottan figyelj az indulási időpontokra.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy ez a túra a H-D budapesti márkakereskedésből indul, amely kb. 30 percre van a fesztivál helyszínétől,  kérjük, a tervezés során vedd figyelembe ezt a menetidőt is.

A cím a következő: 

H-D Budapest

Neszmélyi köz 3

1112 Budapest 

W3W hely: https://w3w.co/port.field.present 

A túra naponta 10:00-kor indul

Töltsd le a túra útvonalát:

https://maps.harley-davidson.com/share/rides/cTN--RVdHIratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozását nem sikerült rögzíteni. Kérjük, próbálja meg újra.
Ön sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Iratkozz fel a Harley-Davidson Europe hírlevelére

Iratkozz fel itt, hogy megkapd a Harley-Davidson legfrissebb híreit a termékekről, eseményekről és egyéb bejelentésekről.