Cserhát túra

Cserhát Tour

A túra hossza: 229 km 

Fő látványosságok: Hollókői vár, Isten keze kilátó, Cserhát hegység, Veresegyházi medvefarm


Túráink csütörtökön, pénteken és vasárnap indulnak; szombaton viszont nem, a felvonulás miatt.

Foglald le a túrán való részvételi helyed a H-D alkalmazásban vagy közvetlenül itt: https://harley-davidson.probefahrtenbutler.com/campaign/7?language=en

Kérjük, vedd figyelembe, hogy vezetett túráink különböző helyszínekről indulnak, kérjük, fokozottan figyelj az indulási időpontokra.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy ez a túra az alábbi találkozási pontról indul. 

Cím:

XIV. kerület, 1146 Budapest, XIV.

Dózsa György út 1.

Magyarország

W3W hely: https://w3w.co/trailing.stumble.play

A túra naponta 10:30-kor indul

Töltsd le a túra útvonalát:

https://maps.harley-davidson.com/share/rides/lB1DnEzzH


A 230 kilométeres Cserhát-túra során bejárjuk a Budapesttől északra fekvő vidéket: Nógrád vármegyét és a szelíd Cserhát-hegységet. Túránk első állomása a Budapesttől 25 kilométerre lévő Veresegyháza, ahol Közép-Európa egyetlen medveotthonát találjuk. A medvék mellett farkasok, hiúzok, sőt, oroszlánok élnek itt. 

A medvéktől elbúcsúzva tovább haladunk észak felé, egészen a magyar-szlovák határig. Utunk békésen hullámzó tájon és hangulatos településeken visz keresztül, ahol számos lehetőségünk lesz megállni, betérni egy fogadóba, hogy megkóstoljuk a magyar konyha valamelyik fogását.  Meglátogatjuk Balassagyarmatot, ezt a tipikus magyar kisvárost a festői barokk belvárosával és Szécsényt, ahol egy másik barokk remekművet, a Forgách-kastélyt csodálhatjuk meg. 

Szécsény után délnek fordulunk és célba vesszük Magyarország egyik leghíresebb látványosságát, Hollókőt. Hollókő egy XVII. századi falu, amely a népi építészet páratlan példája és 1987 óta az UNESCO világörökség része. A falu fölött magasodik a XIII. században épült hollókői vár, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környékre. 

Hollókőt elhagyva lassan búcsút veszünk a barátságos Cserháttól és hazaindulunk Budapestre.


Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozását nem sikerült rögzíteni. Kérjük, próbálja meg újra.
Ön sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Iratkozz fel a Harley-Davidson Europe hírlevelére

Iratkozz fel itt, hogy megkapd a Harley-Davidson legfrissebb híreit a termékekről, eseményekről és egyéb bejelentésekről.