Dunakanyar túra

The Danube Bend Tour

A túra hossza: 207 km 

Fő látványosságok: Csobánkai sziklák, Dömösi vár, Szentendre óvárosa, Visegrádi vár

A 207 kilométeres Dunakanyar-túránk első állomása az idilli fekvésű Csobánka, amely felett látványos sziklás hegyek magasodnak. Népszerű turistacélpontok az Oszoly-csúcs és a Csúcs-hegy, amelyek egyaránt könnyen megmászhatóak, de a vakítóan fehér sziklatornyok a motor nyergéből is lenyűgöző látványt nyújtanak. 

Ezt követően átvágunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkon, Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyikén. Érdemes szemlélődni út közben, ugyanis számos állat- és növényfaj csak itt él az országban. 

Esztergomba érve természetesen kihagyhatatlan nevezetesség az Esztergomi bazilika, teljes nevén a Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyház. Külső méretét tekintve Magyarország legnagyobb egyházi épülete, az altemplomtól a kupola gömbjéig 100 méter magas, ezzel az ország második legmagasabbja is egyben. 

A Mária Valéria hídon átkelünk a Dunán, és röpke látogatást teszünk a szlovák oldalra. 

A következő megállónk Nagymaros, innen komppal érkezünk meg Visegrádra, a Dunakanyar fővárosába. Kihagyhatatlan látnivalója a fellegvár, amelyet akkor is érdemes útba ejteni, ha a múzeumba nem váltunk belépőt. Felérve ide, a lábunk előtt hever az egész Dunakanyar és a Pilis. A közelben található a Salamon-torony, amely a kettős várrendszer alsóvárának lakótornyaként funkcionált. De a Királyi Palotára is vetünk egy pillantást, amely Károly Róbert uralkodása alatt még csak lakóház volt, s Zsigmond király alakíttatta át palotává. 

Visszafelé kitérőt teszünk a Szentendrei Szabadtéri Múzeumhoz, ismertebb nevén a Skanzenhez. 63 hektáros területén a magyar nyelvterület népi építészete, lakáskultúrája, gazdálkodása és életmódja elevenedik meg. Majd a festői kisváros, Szentendre barátságos hangulatától feltöltődve motorozunk be Budapestre.


Túráink csütörtökön, pénteken és vasárnap indulnak; szombaton viszont nem, a felvonulás miatt.

Foglald le a túrán való részvételi helyed a H-D alkalmazásban vagy közvetlenül itt: https://harley-davidson.probefahrtenbutler.com/campaign/7?language=en

Kérjük, vedd figyelembe, hogy vezetett túráink különböző helyszínekről indulnak, kérjük, fokozottan figyelj az indulási időpontokra.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy ez a túra az alábbi találkozási pontról indul. 

Cím:

1146 Budapest, XIV. kerület

Dózsa György út 1.

Magyarország

W3W hely: https://w3w.co/trailing.stumble.play

A túra naponta 10:00-kor indul

Töltsd le a túra útvonalát:

https://maps.harley-davidson.com/share/rides/cTSS0tddrIratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozását nem sikerült rögzíteni. Kérjük, próbálja meg újra.
Ön sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Iratkozz fel a Harley-Davidson Europe hírlevelére

Iratkozz fel itt, hogy megkapd a Harley-Davidson legfrissebb híreit a termékekről, eseményekről és egyéb bejelentésekről.